Gebruiksaanwijzing /service van het product AR690 van de fabrikant DeLonghi
Ga naar pagina of 14
Instructions for use and recipes Convection oven fornetto GB 10-01-2003 10:22 Pagina 1.
2 DESCRIPTION A B C D E F G L M N O Q P I H A UPPER HEATING ELEMENT B OVEN LIGHT (not for all models) C CONTROL PANEL D THERMOSTAT DIAL E ON/OFF AND TOAST PROGRAMMING DIAL F FUNCTION SELECTOR DIAL G P.
IMPORT ANT SAFEGUARDS When using electric appliances basic safety precautions should always be followed, including the following: 1) Read all instructions. 2) Do not touch hot surfaces. Use handles, dials and hot pads. 3) To protect against electrical shock, do not place oven in or under water.
4 SUMMARY OF OPERATION CONVECTION OVEN COOKING FAN/BAKE DEH 200° - 450°F Ideal for meat, pizza, cakes in general and food which need to be crispy on the surface (as gratined dishes). Roast meats and poultry will cook faster. Use of a meat thermometer will help avoid overcooking.
5 KEEPING WARM FAN/BAKE DEH KEEP WARM Turn to this setting to keep hot food warm. Do not hold food more than an hour or reheat cold food. If not hot enough for serving turn tempera- ture dial up.
INSTALLATION 1) Check that the appliance has not suffered any damage due to transportation. 2) Place the appliance on a flat, stable surface out of the reach of children (the glass door becomes very hot while the oven is in operation). 3) Before using this appliance, move it two to four inches away from the wall or any object on the coun- ter top.
CONVECTION AND TRADITIONAL COOKING GENERAL GUIDELINES With convection cooking , a fan gently circulates the heated air within the oven, providing a more even temperature around the food. This system, used in many large commercial ovens for years, produces more even browning and cooking of baked foods, meats and poultry.
300 to 325°F 350°F TEMPERATURE AND TIME FOR TYPICAL FOODS (convection baking and roasting) The suggested temperature and times will vary depending on the temperature of the food placed in the oven, the quantity and personal preference. Times given for meat and poultry are for refrigerator tempe- rature.
BROILING TIPS FOR BROILING TYPICAL FOODS - Set both the function and temperature dials to position BROIL. - Turn the ON/OFF and toast programming dial ( E )clockwise to position ON . - When the function and the temperature dials are set to BROIL only the top element heats at full power.
TOASTING With the wire shelf in position 2 you can toast up to 6 slices of bread, muffin halves, bagels, frozen waf- fles and pancakes. For toasting, place the bread and follow the instruction on the drawing below: - The toast programming dial can be set clockwise for light, medium or dark toast or any shade in between.
DEHYDRATING Slices of apples, pineapple, pears, peaches or bananas, placed directly on the dehydrator kit (if sup- plied), will dry in 8 to 20 hours in the gently circulating warm air. Time will depend on the moisture in the fruit. Herbs can also be dried.
BAKED GNOCCHI ALLA ROMANA Traditional BAKE 400°F ● 4 cups milk ● 2 eggs, slightly beaten ● 1 teasp. salt ● 1 1 / 2 cups semolina ● 8 tablesp. melted butter or margarine ● 1 cup freshly grated Parmesan cheese In a saucepan, bring milk, and salt to a low boil.
SALMON LOAF Convection FAN/BAKE at 325°F ● 1 1 lb. can salmon, drained boned and flaked ● 1/4 cup plain yogurt ● 1 small onion, chopped (1/2 cup) ● 1/4 cup mayonnaise ● 1 small green papper, seeded and chopped (1/2 cup) ● 1 egg or 2 egg whites, lightly beaten ● 1/2 cup chopped celery ● 1/4 teasp.
14 Limited W arranty What Does This Warraty Cover? We warrant each appliance to be free from defects in material and work- manship. Our obligation under this warranty is limited to replacement or repa.
Een belangrijk punt na aankoop van elk apparaat DeLonghi AR690 (of zelfs voordat je het koopt) is om de handleiding te lezen. Dit moeten wij doen vanwege een paar simpele redenen:
Als u nog geen DeLonghi AR690 heb gekocht dan nu is een goed moment om kennis te maken met de basisgegevens van het product. Eerst kijk dan naar de eerste pagina\'s van de handleiding, die je hierboven vindt. Je moet daar de belangrijkste technische gegevens DeLonghi AR690 vinden. Op dit manier kan je controleren of het apparaat aan jouw behoeften voldoet. Op de volgende pagina's van de handleiding DeLonghi AR690 leer je over alle kenmerken van het product en krijg je informatie over de werking. De informatie die je over DeLonghi AR690 krijgt, zal je zeker helpen om een besluit over de aankoop te nemen.
In een situatie waarin je al een beziter van DeLonghi AR690 bent, maar toch heb je de instructies niet gelezen, moet je het doen voor de hierboven beschreven redenen. Je zult dan weten of je goed de alle beschikbare functies heb gebruikt, en of je fouten heb gemaakt die het leven van de DeLonghi AR690 kunnen verkorten.
Maar de belangrijkste taak van de handleiding is om de gebruiker bij het oplossen van problemen te helpen met DeLonghi AR690 . Bijna altijd, zal je daar het vinden Troubleshooting met de meest voorkomende storingen en defecten #MANUAl# samen met de instructies over hun opplosinge. Zelfs als je zelf niet kan om het probleem op te lossen, zal de instructie je de weg wijzen naar verdere andere procedure, bijv. door contact met de klantenservice of het dichtstbijzijnde servicecentrum.