Gebruiksaanwijzing /service van het product 17892 van de fabrikant Russell Hobbs
Ga naar pagina of 16
inst ruc tions.
2.
3 Read the ins truc ti ons and keep t hem saf e. If you pass th e fr yer o n, pass on the ins truc ti ons too. Rem ove all packag ing, but ke ep it till you know th e fr yer wor k s. important safeguards Follow basic s afet y p recaut ions, inclu ding: 1 The f r yer must o nly b e used by a resp onsibl e adult.
4 1 4 Keep the fr yer an d cabl e away from the e dge of th e work sur f ace and out of re ach of children , the infirm , and anyone unde r the influence of al cohol or oth er judg ement-affec tin g substa nce. 1 5 Route the cabl e so it do esn’t overhang , and can’t b e tripp ed over or caught .
5 filling caution i f the fr yer is hot, steam w ill esc ape as the li d ope ns, so st and back b efo re pressing th e lid but ton E . 6 S tand b ack , and pre ss the lid but to n E , to o pen th e lid. 7 If the b owl is empt y, fill with liquid cook ing oi l to bet we en the MIN (2 litres) and MAX (2.
6 loading the bask et 23 Put a fi nger un der the en d of the hand le and lif t it through ab out 90 de gree s, till it lo ck s. T his raises th e basket out o f the oil. caution s team will es cape as t he lid op ens, so s tand b ack bef ore pressin g the lid but ton E .
7 39 Don’ t lower the basket w hile the lid is o pen . The li d is there to protec t you f rom the hot o il. 40 Clos e the lid and p ress down till th e latch click s into place. 4 1 Press the handle re lease b ut ton, and l ower the handl e slowly.
8 58 Steam forms inside th e foo d, keep ing the oil ou t. 5 9 The f oo d cook s unif orml y – firm and crisp. coatings 60 Coat all foo ds, except thos e high in s tarch, like pot atoes an d doughnu ts. T he coating p rotec ts th e foo d, help s prevent juices leak ing into the oil, an d gives a crisp, tast y result.
9 posh fritter batter 1 0 0 g plain fl our 1 egg, s epar ated 1 50ml liq uid 1 5ml ( 1 tbsp) cooking oil pinch of s alt Sif t the flo ur and sa lt into a bowl. Stir in the e gg yolk , the n the liquid . Beat in the oil . Just b efo re it ’s neede d, whisk th e egg w hite and fol d into the bat ter.
10 sta ge 2 f r y for 2- 4 minu tes at 1 9 0°C . W hen go lden b rown and crisp, remove from th e oil, and dr ain in a colande r lined w ith kitche n pape r . frozen chi ps ( french fries ) Follow the dire c tions on the p acka ge. other vegetables Many veget ables m ay be dee p frie d – onio n rings , mushrooms , cauliflower fl oret s.
11 fish – fresh temp (°C) time (min) Fish has a high water content. Dr y with k itchen pa per, and coat bef ore fr ying. Use w hole, o r cut into fillet s, cutle ts or g oujons . fillet s, gouj ons, sc ampi, fish cakes 1 90 °C 3- 4 whitebai t 1 90 °C 1 - 2 poultr y Only de ep fr y fresh or thawe d poult r y .
12 68 If you fr y coated foo ds of ten , it ’s worth ke eping t wo lot s of oil, one for coate d foo ds and on e for “oil-f riendl y ” foo ds. Keep th em in sepa rate, labe lled conta iners . 69 Even filtered oil wi ll be pas t its b es t af ter 1 0 to 1 2 us es.
13 7 Cover the work sur f ace genero usly with k itchen p aper (at least three layers thi ck). 8 Y ou’ll n ee d a suitabl e containe r (5 litre ) for the use d cook ing oil .
14 dishwasher 23 You may wash the basket in a dishwasher. 24 I f you use a dishwashe r , the harsh enviro nment inside th e dishwasher will aff ec t the sur f ace finishes . The dam age shou ld be cosmetic onl y , and should n ot affec t th e ope ration of th e fr yer.
15 connection The pro duc t mus t be ear th ed. Use a 1 3A B S 1 362 fuse in a 1 3A BS 1 363 plug. Fit the gre en/ yellow wire to E or E, the blue to N, the brown to L. Fit the cord grip. If in doubt, call an ele c trician. Don’t use a non -rewireab le plug unless the fuse cover is fitted.
16 replacement fi lters 1 Have the Mod el N o. to hand, as we won’t be ab le to help you withou t it. It ’ s on the rating p late (usually underneath th e fr yer). 2 Ring 0 8 45 658 9 700, o r email ser vice@s altoneu rope.com, f or prices, th en purchase re placeme nts using V ISA or MAS TERC ARD.
Een belangrijk punt na aankoop van elk apparaat Russell Hobbs 17892 (of zelfs voordat je het koopt) is om de handleiding te lezen. Dit moeten wij doen vanwege een paar simpele redenen:
Als u nog geen Russell Hobbs 17892 heb gekocht dan nu is een goed moment om kennis te maken met de basisgegevens van het product. Eerst kijk dan naar de eerste pagina\'s van de handleiding, die je hierboven vindt. Je moet daar de belangrijkste technische gegevens Russell Hobbs 17892 vinden. Op dit manier kan je controleren of het apparaat aan jouw behoeften voldoet. Op de volgende pagina's van de handleiding Russell Hobbs 17892 leer je over alle kenmerken van het product en krijg je informatie over de werking. De informatie die je over Russell Hobbs 17892 krijgt, zal je zeker helpen om een besluit over de aankoop te nemen.
In een situatie waarin je al een beziter van Russell Hobbs 17892 bent, maar toch heb je de instructies niet gelezen, moet je het doen voor de hierboven beschreven redenen. Je zult dan weten of je goed de alle beschikbare functies heb gebruikt, en of je fouten heb gemaakt die het leven van de Russell Hobbs 17892 kunnen verkorten.
Maar de belangrijkste taak van de handleiding is om de gebruiker bij het oplossen van problemen te helpen met Russell Hobbs 17892 . Bijna altijd, zal je daar het vinden Troubleshooting met de meest voorkomende storingen en defecten #MANUAl# samen met de instructies over hun opplosinge. Zelfs als je zelf niet kan om het probleem op te lossen, zal de instructie je de weg wijzen naar verdere andere procedure, bijv. door contact met de klantenservice of het dichtstbijzijnde servicecentrum.