Gebruiksaanwijzing /service van het product 18238 van de fabrikant Russell Hobbs
Ga naar pagina of 12
instructions.
2.
3 Read the instruc tions, keep them safe, pass them on if you pass the fryer on. Remove all packaging, but keep it in case you ev er need to return the fr yer . important safeguards Follow basic safety prec autions, including: 1 The fr yer must only b e used by a responsible adult.
4 preparation 1 Sit the fr yer on a stable, level, heat -resistant surface, at least 7 5cm (30”) ab ove t he floor , with at least 5cm ( 2 ”) space all round it. 2 Keep it away from cupboards, curtains, any thing combustible, and an y thing that might be damaged by heat or steam.
5 loading the bask et caution St eam will billow out as y ou open the lid, so stand well back 2 1 Stand back , and use the grip to open the lid. 22 Use the handle to lift the basket out of the oil. 23 Put the prepared food pi eces in the basket. 2 4 T r y not to put more than t wo lay ers of food in the basket.
6 46 That ’s only half the story . 4 7 When you put fo od into the fr yer , you should see bubb les. 48 This is steam, formed when the moisture inside the food heats up.
7 posh fritter batter 1 0 0g p lain flour 1 egg, separ ated 1 50ml liquid 1 5ml ( 1 tbsp ) cooking oil pinch of salt Sif t the flour and salt into a bowl. St ir in the egg yolk, then the liquid. Beat in the oil. Just before it ’ s n eede d, whisk the egg white and fold into the batter .
8 fish – frozen temp (°C) time (m i n) Y ou may fr y pre - coated fish – follow t he directions on the pack age. plaice 1 90 °C 5- 6 fillets 1 70°C 1 0 - 1 5 goujons 1 90 °C 3 scampi 1 70°.
9 62 Particles blacken, burn, and stick t o the nex t batch of food, altering its look and taste. Filtering can alle viate thi s a bit. 63 Pre- cooked and oven c hips ha ve a coat ing of oil from the pre- cook ing process. This will thick en and discolour the oil in y our fr yer .
10 cleaning 1 7 T o avoid the build up of jelly-like deposits, it ’s best to clean the deep fr yer af ter every few uses. If you leave it too long, solid layers of oil will build up . 1 8 Wash t he basket in warm soapy wat er , rinse thoroughly and leave to ai r dr y .
11.
12 connect ion The produc t must be ear the d. It has a 1 3 A BS 1 36 2 fuse in a 1 3 A BS 1 36 3 plug. T o replace the plug, fit the green/yellow wire to E or E, the blue wire to N, and the brown wire to L. Fit the cord gri p. If in doubt, call an elec trician.
Een belangrijk punt na aankoop van elk apparaat Russell Hobbs 18238 (of zelfs voordat je het koopt) is om de handleiding te lezen. Dit moeten wij doen vanwege een paar simpele redenen:
Als u nog geen Russell Hobbs 18238 heb gekocht dan nu is een goed moment om kennis te maken met de basisgegevens van het product. Eerst kijk dan naar de eerste pagina\'s van de handleiding, die je hierboven vindt. Je moet daar de belangrijkste technische gegevens Russell Hobbs 18238 vinden. Op dit manier kan je controleren of het apparaat aan jouw behoeften voldoet. Op de volgende pagina's van de handleiding Russell Hobbs 18238 leer je over alle kenmerken van het product en krijg je informatie over de werking. De informatie die je over Russell Hobbs 18238 krijgt, zal je zeker helpen om een besluit over de aankoop te nemen.
In een situatie waarin je al een beziter van Russell Hobbs 18238 bent, maar toch heb je de instructies niet gelezen, moet je het doen voor de hierboven beschreven redenen. Je zult dan weten of je goed de alle beschikbare functies heb gebruikt, en of je fouten heb gemaakt die het leven van de Russell Hobbs 18238 kunnen verkorten.
Maar de belangrijkste taak van de handleiding is om de gebruiker bij het oplossen van problemen te helpen met Russell Hobbs 18238 . Bijna altijd, zal je daar het vinden Troubleshooting met de meest voorkomende storingen en defecten #MANUAl# samen met de instructies over hun opplosinge. Zelfs als je zelf niet kan om het probleem op te lossen, zal de instructie je de weg wijzen naar verdere andere procedure, bijv. door contact met de klantenservice of het dichtstbijzijnde servicecentrum.