Gebruiksaanwijzing /service van het product LINE CHEF XAF-103 van de fabrikant Cadco
Ga naar pagina of 15
MANUAL Conv ection Ove ns Instructio n Manual Quarter Size Model Model X AF-103: Quart er Size/ 3 Shelv es 120 Volt Half Size Models Model X AF-113: Half Size /3 She lves 120 Volt Model X AF-133: Half.
2 INDEX: I. Instructions For The Installer ............................................................................................................. 3 1. Data Plate ..................................................................................
3 I. INSTRUCTION FOR T HE INSTAL LER Congratulations! You have just purchased a new Cadco LineChef TM Manual Convection Oven. Let’s go over some of the basics before y ou start using y our new oven.
4 4. INSTALLATION 4.1 ELECTRICAL CONNECTION • Connection to the electrical power so u rce must be done according to all state and local cod es. Before connecting y our oven, make sure th at the voltage and the amps compl y w ith those stated on the data plate of your oven.
5 II. INSTRUCTIONS FOR THE USER Never allow grease spla tters or spills to collect on the inside walls, floor, or ceiling of y our oven. A simple cleaning with soap and water is usually enough to keep your oven spotless and in “ like new” condi tion for years.
6 3.3 HUMIDITY ( On Models XAF-113, XA F-133, XAF-183, XAF-193) • These models have a manual humidity injec ti on feature. Pressing the silver humidit y button introduces a spritz of water to the cookin g cavity, creating a moist cooking environment.
7 III. COOK ING PR INCIPLES 1. COOKING MODES • CONVECTION COOKING ♦ Food products bake in hot, moving air. This moving air removes the cool air barrier b etween the cool food being cooked, and the heat of the ov en chamber. It also helps your fo od products to cook evenly and quickly.
8 2.1 REPLACEMENT OF INTERNAL LAMP To replace the inte rnal lamp: • Disconnect your oven fro m the power supply system and let it cool down. • Remove the side rails. • Unscrew the glass cover and replace the lamp with an identical bulb. • Screw the glass cover b ack on.
9 VI. Remove & Rea ttach Ov en Door Fig. 1 Open door completely as in Fig. 1 Fig. 2 Fig. 3 Using a scre w driver or other ob ject, swin g door safet y lock down as shown in Fig s 2 – 3 – 4 Fig.
10 VII. C OOKIN G GUIDE The first and most important step will be: Have your new oven hook ed up to the proper power and (if applicable) water source. If there is an y doubt about the proper power or the conne ctions, have the oven installed b y a qualified el ectrician acco rding to your local codes.
11 • Cookies Baking Tem perature One of the most common items baked in your Ca dco Convection Oven will be cookies. There are dozens of cookie manufacturers, and th eir product s all have different baki ng chara cteristics. Most of the cookie recipes suggest a baking temperatur e of 325º - 350ºF.
12 • Muffi ns ♦ 15 minutes at 325ºF/ 20% humidity works well for most standard siz e muffins. ♦ For jumbo muffins set the oven temp at 300ºF/ 20% humidity and bake the muffins for 20 minutes or until a toothpick comes out c lean. ♦ The more dense your batter is the l onger your muffins w ill take to bake.
13 • “Oven F ried” Chicke n Let’s say that you want to serve fried chick en in your food service operation but you don't want all of the problems associated with a chicken pro gram.
14 • Rare Roast Beef ♦ Rare beef is considered b y most people to be 130º F. ♦ The USDA states that full muscle beef when roast ed to an internal temperat ure of 130ºF and maintained at that temperature for 121 minutes is considered saf e to eat.
15 VIII. WARRANTY • Cadco, Ltd. warrants all products (in the United States and Canada) to be free f rom defects in material and workmanship for a period of one year from date of purchase, unless oth erwise noted below.
Een belangrijk punt na aankoop van elk apparaat Cadco LINE CHEF XAF-103 (of zelfs voordat je het koopt) is om de handleiding te lezen. Dit moeten wij doen vanwege een paar simpele redenen:
Als u nog geen Cadco LINE CHEF XAF-103 heb gekocht dan nu is een goed moment om kennis te maken met de basisgegevens van het product. Eerst kijk dan naar de eerste pagina\'s van de handleiding, die je hierboven vindt. Je moet daar de belangrijkste technische gegevens Cadco LINE CHEF XAF-103 vinden. Op dit manier kan je controleren of het apparaat aan jouw behoeften voldoet. Op de volgende pagina's van de handleiding Cadco LINE CHEF XAF-103 leer je over alle kenmerken van het product en krijg je informatie over de werking. De informatie die je over Cadco LINE CHEF XAF-103 krijgt, zal je zeker helpen om een besluit over de aankoop te nemen.
In een situatie waarin je al een beziter van Cadco LINE CHEF XAF-103 bent, maar toch heb je de instructies niet gelezen, moet je het doen voor de hierboven beschreven redenen. Je zult dan weten of je goed de alle beschikbare functies heb gebruikt, en of je fouten heb gemaakt die het leven van de Cadco LINE CHEF XAF-103 kunnen verkorten.
Maar de belangrijkste taak van de handleiding is om de gebruiker bij het oplossen van problemen te helpen met Cadco LINE CHEF XAF-103 . Bijna altijd, zal je daar het vinden Troubleshooting met de meest voorkomende storingen en defecten #MANUAl# samen met de instructies over hun opplosinge. Zelfs als je zelf niet kan om het probleem op te lossen, zal de instructie je de weg wijzen naar verdere andere procedure, bijv. door contact met de klantenservice of het dichtstbijzijnde servicecentrum.