Gebruiksaanwijzing /service van het product Xperia SP van de fabrikant Sony
Ga naar pagina of 146
Xperia ™ S Gebruikershandleiding.
Inhoudsopgave Belangrijke informatie..................................................................7 Android™ – wat en waarom? ......................................................8 Toepassingen ................................................
Uw contacten delen .......................................................................... 44 Een back-up maken van contacten ................................................... 44 Berichten .........................................................
Synchroniseren met SyncML™ ......................................................... 71 NFC .............................................................................................. 73 NFC-detectiegebied ........................................
Foto's weergeven in een 3D-album ........................................ 118 Uw foto's in 3D Album beheren....................................................... 118 Draadloze Bluetooth™-technologie .......................................
Foutberichten .................................................................................. 139 Uw telefoon recyclen ............................................................... 141 Juridische gegevens .........................................
Belangrijke informatie Lees de Belangrijke informatie voordat u de mobiele telefoon in gebruik neemt. Bepaalde services en functies die in deze gebruikershandleiding worden beschreven, worden niet in alle landen/regio's of door alle netwerken en/of serviceproviders in alle gebieden ondersteund.
Android™ – wat en waarom? Een Android™-telefoon kan veel van dezelfde functies als een computer uitvoeren en u kunt hem aanpassen aan uw eigen wensen. U kunt bijvoorbeeld applicaties toevoegen en verwijderen, of bestaande applicaties uitbreiden om de functionaliteit te verbeteren.
Aan de slag Assembleren De achtercover verwijderen • Druk de achtercover met uw duimen omlaag en schuif de cover vervolgens omhoog. De micro-SIM-kaart plaatsen • Verwijder de achter-cover en plaats de micro-SIM-kaart vervolgens in de sleuf met de goudkleurige contacten naar boven gericht.
De achtercover plaatsen 1 Plaats de achtercover over de achterzijde van de telefoon en klik hem vast in de sleuven. 2 Schuif de cover naar de onderzijde van de telefoon.
Het scherm activeren • Druk de toets kort in. Gemiste gesprekken weergeven vanaf het vergrendelde scherm 1 Druk kort op de aan-uitknop om het scherm te activeren. 2 Sleep naar rechts over het scherm. Nieuwe SMS-berichten vanaf het vergrendelde scherm weergeven 1 Druk kort op de aan-uitknop om het scherm te activeren.
U kunt zich inschrijven voor online services vanaf uw telefoon of vanaf uw computer. Wanneer u zich voor de eerste keer aanmeldt, wordt een account gemaakt met uw gebruikersnaam, wachtwoord, instellingen en persoonlijke informatie. Wanneer u zich de volgende keer aanmeldt, krijgt u een gepersonaliseerde weergave.
Kennismaking met uw telefoon Overzicht van de telefoon 1 2 4 9 10 15 14 5 6 7 12 11 8 3 13 NFC 17 22 19 16 21 18 20 1. Aan/uit-toets 2. Headsetaansluiting 3. Oorspeaker 4. Cameralens aan de voorzijde 5. HDMI™-connector 6. Volumetoets/zoomtoets 7. Cameratoets 8.
De toetsen gebruiken Terug • Teruggaan naar het vorige scherm • Het schermtoetsenblok, een dialoogvenster, een optiemenu of het meldingsvenster sluiten Home • Naar het Startscherm gaan • Inged.
De telefoon opladen 1 Steek de stekker van de telefoonlader in een stopcontact. 2 Steek het ene uiteinde van de USB-kabel in de lader (of in de USB-poort van een computer). 3 Steek het andere uiteinde van de kabel met het USB-symbool naar boven in de micro-USB-poort op uw telefoon.
• Ga naar www.sonymobile.com voor de nieuwste tips met betrekking tot de prestaties van de batterij van uw telefoonmodel. Het menu voor batterijgebruik openen 1 Tik op het Startscherm op . 2 Ga naar en tik op Instellingen > Over de telefoon > Accugebruik om te zien welke geïnstalleerde applicaties de meeste batterijstroom verbruiken.
• Plaats tegelijkertijd twee vingers op het scherm en breng ze samen (om uit te zoomen) of spreid ze uit elkaar (om in te zoomen). Gebruik de zoomfunctie wanneer u foto's en kaarten weergeeft of wanneer u op internet surft. Bladeren Blader door uw vinger omhoog of omlaag te bewegen op het scherm.
Vegen • Veeg om sneller te bladeren met uw vinger in de gewenste richting op het scherm. U kunt wachten tot het schuiven vanzelf stopt of het schuiven direct stoppen door op het scherm te tikken. Sensoren De telefoon is uitgerust met een lichtsensor en nabijheidssensor.
Ga naar de startpagina • Druk op . Bladeren door de startpagina • Naar rechts of links vegen. Een item vanaf het startscherm delen 1 Druk op om uw Startscherm te openen. 2 Raak een item aan en houd het ingedrukt tot het groter wordt en de telefoon trilt.
Items toevoegen aan een map • Raak een item aan en houd het ingedrukt tot het groter wordt en de telefoon trilt. Sleep het item vervolgens naar de map. Een mapnaam wijzigen 1 Tik op de map om deze te openen. 2 Raak de titelbalk van de map aan om het veld Mapnaam weer te geven.
Een snelkoppeling naar een toepassing maken op de startpagina 1 Tik vanuit uw Startscherm op . 2 Raak een toepassing aan en houd deze ingedrukt tot deze op uw Startscherm verschijnt en sleep het naar de gewenste locatie. Een applicatie delen vanuit het applicatiescherm 1 Tik op het Startscherm op .
Applicaties schikken op het applicatiescherm 1 Tik vanuit uw Startscherm op om het applicatiescherm te openen. 2 Tik op en selecteer een optie. Een toepassing verplaatsen op het scherm Toepassingen 1 Open het scherm Toepassingen en tik op . 2 Raak een item aan en houd het ingedrukt tot het groter wordt en de telefoon trilt.
Het meldingsvenster openen • Sleep de statusbalk omlaag. Het meldingsvenster sluiten • Sleep het tabblad onderaan het meldingsvenster omhoog. Een actieve toepassing openen vanuit het meldingsvenster • Tik vanuit het meldingsvenster op het pictogram van de actieve toepassing om deze te openen.
Het virtuele toetsenbord gebruiken 45 2 1 3 67 8 1 Tussen hoofdletters en kleine letters schakelen en caps lock inschakelen. Voor bepaalde talen wordt deze toets gebruikt om extra tekens in de taal te gebruiken. 2 Sluit de weergave van het virtuele toetsenbord.
Schakelen tussen hoofdletters en kleine letters • Tik voordat u een letter invoert op om naar hoofdletters te schakelen of vice versa. Caps Lock inschakelen • Tik voordat u een woord typt op of tot wordt weergegeven. Cijfers of symbolen invoeren • Tik op wanneer u tekst invoert.
Tekst invoeren met de functie Vegen om te schrijven 1 Wanneer u tekst invoert met behulp van het virtuele toetsenbord, veeg dan met uw vinger van letter naar letter om het woord te spellen dat u wilt schrijven. Til uw vinger uw wanneer u klaar bent met het invoeren van een woord.
.
woordalternatieven presenteert en woorden corrigeert terwijl u typt of de tekstinvoerapplicatie inschakelen om nieuwe woorden die u schrijft te onthouden. Tekstinvoerinstellingen wijzigen 1 Wanneer u tekst invoert met het virtuele toetsenbord of het toetsenblok, tikt u op .
De tijdzone instellen 1 Tik op het Startscherm op . 2 Ga naar en tik op Instellingen > Datum en tijd . 3 Schakel het selectievakje Automatisch uit indien dit is ingeschakeld. 4 Tik op Tijdzone selecteren . 5 Selecteer een optie. De datumnotatie instellen 1 Tik op het Startscherm op .
Opgeven na hoeveel tijd het scherm moet worden uitgeschakeld als de telefoon niet wordt gebruikt 1 Tik op het Startscherm op . 2 Ga naar en tik op Instellingen > Weergave > Time-out scherm . 3 Selecteer een optie. Als u het scherm snel wilt uitschakelen, drukt u kort op de aan/uit-toets .
Draagbare stereoheadset Gebruik de accessoires die bij uw telefoon worden geleverd, of andere compatibele accessoires, voor de beste prestaties. Een headset gebruiken 1 Sluit een draagbare headset aan. 2 Als u een gesprek wilt beantwoorden, drukt u op de toets voor afhandeling van gesprekken.
APN-instellingen handmatig configureren 1 Tik op het Startscherm op . 2 Ga naar en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken > Mobiele netwerken > Namen toegangspunten . 3 Druk op . 4 Tik op Nieuwe APN . 5 Tik op Naam en voer de naam in voor het netwerkprofiel dat u wilt maken.
Een signaal voor Data monitor instellen 1 Tik op het Startscherm op . 2 Ga naar en tik op Datacontrole . 3 Tik op het belpictogram naast Verzonden data , Ontvangen data of Totale datahoeveelheid , afhankelijk van het signaal dat u wilt instellen. 4 Pas de waarden aan met op en neer bladeren.
Een netwerkmodus selecteren 1 Tik op het Startscherm op . 2 Ga naar en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken > Mobiele netwerken . 3 Tik op Netwerkmodus . 4 Selecteer een netwerkmodus. Handmatig een ander netwerk selecteren 1 Tik op het Startscherm op .
Bellen Noodoproepen De telefoon ondersteunt internationale alarmnummers, bijvoorbeeld 112 of 911. Dit houdt in dat u deze nummers normaal vanuit elk land kunt bellen om een noodoproep te doen, met of zonder SIM-kaart in het toestel, zolang u zich binnen het bereik van een netwerk bevindt.
Een gesprek weigeren • Sleep naar links over het scherm. Het volume van de oorspeaker veranderen tijdens een oproep • Druk de volumetoets omhoog of omlaag. De luidspreker inschakelen tijdens een gesprek • Tik op . De microfoon dempen tijdens een gesprek • Tik op .
Uw voicemailnummer invoeren 1 Tik op het Startscherm op . 2 Ga naar en tik op Instellingen > Oproepinstellingen > Instellingen voor voicemail > Voicemailnummer . 3 Voer uw voicemailnummer in. 4 Tik op OK . Uw voicemailservice bellen 1 Tik op het Startscherm op .
Een telefonische vergadering tot stand brengen 1 Tik tijdens een gesprek op . 2 Kies het nummer van de tweede deelnemer en tik op . 3 Als de tweede deelnemer antwoordt, wordt het eerste gesprek in de wacht geplaatst. 4 Tik op . Herhaal stap 1 tot en met 4 om meer deelnemers toe te voegen.
Uw telefoonnummer weergeven of verbergen U kunt kiezen of u uw telefoonnummer wilt weergegeven of verbergen op het apparaat van ontvangers wanneer u ze belt. Uw telefoonnummer weergeven of verbergen 1 Tik op het Startscherm op . 2 Ga naar en tik op Instellingen > Oproepinstellingen > Aanvullende instellingen > Beller-id .
Contacten Gebruik de contactenapplicatie om alle nummers, e-mailadressen en overige contactgegevens op één plaats op te slaan en te beheren. Tik op een contact om alle communicatie met dat contact in één makkelijk overzicht weer te geven.
Contacten met PC Companion overbrengen naar uw nieuwe telefoon 1 Zorg ervoor dat PC Companion op uw pc is geïnstalleerd. 2 Open het PC Companion-programma op de pc, klik vervolgens op Contacts Setup en volg de instructies om uw contacten over te brengen.
Als u uw contacten met meer dan één account synchroniseert, kunt u contacten in uw telefoon samenvoegen om duplicaten te vermijden. Bij bepaalde synchronisatieservices, bijvoorbeeld bij bepaalde sociale netwerkservices, kunt u geen contactgegevens bewerken.
Contactgegevens over uzelf bewerken 1 Tik op het Startscherm op en vervolgens op . 2 Raak Mijzelf bovenaan de contactlijst, houd het vast en tik vervolgens op Contact bewerken . 3 Voer de nieuwe gegevens in of maak de gewenste wijzigingen. 4 Als u klaar bent, tikt u op Gereed .
Uw contacten delen Uw visitekaartje verzenden 1 Tik op het Startscherm op en vervolgens op . 2 Tik op Mijzelf . 3 Druk op en tik op Contact verzenden > OK . 4 Selecteer een beschikbare overdrachtsmethode en volg de instructies op het scherm. Een contact verzenden 1 Tik op het Startscherm op en vervolgens op .
Berichten SMS- en MMS-berichten gebruiken U kunt tekstberichten (SMS-berichten) verzenden en ontvangen op de telefoon met SMS (Short Message Service). Als uw abonnement ondersteuning biedt voor MMS (Multimedia Messaging Service), kunt u ook berichten verzenden en ontvangen die mediabestanden bevatten, zoals afbeeldingen en video's.
Gesprekken verwijderen 1 Tik op het Startscherm op , ga naar en tik hierop. 2 Druk op en tik op Diverse verwijderen . 3 Schakel de selectievakjes in voor de gesprekken die u wilt verwijderen en tik op Verwijderen . Het nummer van een afzender opslaan 1 Tik op het Startscherm op , ga naar en tik hierop.
Opties voor SMS- en MMS-berichten De meldingsinstellingen voor berichten wijzigen 1 Tik op het Startscherm op , ga naar en tik hierop. 2 Druk op en tik op Instellingen . 3 Tik op Meldingstoon om een meldingsgeluid in te stellen en selecteer vervolgens een optie.
E-mail Gebruik de e-mailtoepassing op uw telefoon om e-mails te verzenden en te ontvangen via uw normaal e-mailaccount of via uw bedrijfsaccount. Of u kunt het allebei doen.
E-mailberichten ontvangen 1 Tik op het Startscherm op . 2 Tik op E-mail . 3 Als u over meerdere e-mailaccounts beschikt, tikt u op de account die u wilt controleren. Tik op Gecombineerd Postvak IN als u al uw e-mailaccounts tegelijkertijd wilt controleren.
Het e-mailadres van een afzender opslaan in uw contacten 1 Tik op het Startscherm op . 2 Ga naar en tik op E-mail . 3 Zoek en tik op het gewenste bericht in uw postvak IN. 4 Tik op de naam van de afzender boven aan het scherm. 5 Tik op OK wanneer u wordt gevraagd om de naam aan uw contacten toe te voegen.
Uw e-mail in batches beheren 1 Tik op het Startscherm op , ga naar E-mail en tik hierop. 2 Als u over meerdere e-mailaccounts beschikt, tikt u op de account die u wilt controleren. Tik op Gecombineerd Postvak IN als u al uw e-mailaccounts tegelijkertijd wilt controleren.
Een e-mailaccount als uw standaardaccount instellen 1 Tik op het Startscherm op . 2 Ga naar en tik op E-mail . 3 Houd de account aangeraakt die u als standaardaccount wilt gebruiken voor het opstellen en verzenden van e-mails en tik vervolgens op Accountinstellingen .
Google Talk™ U kunt Google Talk™ op de telefoon gebruiken om te chatten met vrienden die deze toepassing ook gebruiken. Google Talk™ starten 1 Tik vanuit uw Startscherm op . 2 Ga naar en tik op Talk . Een chatbericht beantwoorden met Talk 1 Als iemand u een bericht heeft verzonden in Talk , wordt weergegeven in de statusbalk.
Timescape™ Timescape™ verzamelt al uw berichten in één geïntegreerde weergave. Gebeurtenissen zoals Facebook™- of Twitter™-updates verschijnen als tegels in een chronologische stroom op het scherm. Blader door de bestanden voor een voorbeeldweergave van gebeurtenissen voordat u ze opent en de volledige inhoud weergeeft.
Overzicht van het Timescape™-eventfilter Alle events Updates van uw Twitter™-contacten Updates van uw Facebook™-contacten Er worden meer events weergegeven in het Timescape™-eventfilter als u andere Timescape- diensten hebt geïnstalleerd. De weergegeven events in Timescape™ filteren 1 Tik op het Startscherm op .
Nieuwe services voor Timescape™ downloaden en installeren 1 Tik op het Startscherm op . 2 Ga naar en tik op Timescape™ . 3 Druk op en tik op Instellingen > Services instellen > Extensies zoeken . 4 Als u geen Google-account op uw telefoon hebt ingesteld, volg dan de instructies op het scherm om een account toe te voegen.
Timescape™ Friends-widgetweergave 3 1 2 4 5 1 Snelkoppeling naar de hoofdweergave van Timescape™ 2 Tik om de weergave te vernieuwen 3 Activiteitindicator: geeft updates voor feeds aan 4 Tik om vri.
De Timescape™ Share-widget aan uw startscherm toevoegen 1 Druk vanuit uw Startscherm op . 2 Tik op Toevoegen > Widgets . 3 Tik op Timescape™-deelfunctie . De Timescape™ Share-widget van uw startpagina verwijderen 1 Raak in de startpagina de Timescape™ Share-widget aan en houd deze vast.
Aan de slag met Android Market™ Open Android Market™ en ga een wereld van toepassingen en games binnen. U kunt bladeren door deze toepassingen en games met behulp van verschillende categorieën. U kunt ook feedback geven voor toepassingen en games, en deze een waarderingsscore geven.
Toepassingsgegevens wissen Mogelijk moet u soms gegevens voor een toepassing wissen. Dit kan zich voordoen als het geheugen van de toepassing bijvoorbeeld bijna vol is of als u de highscores voor een game wilt wissen. U wilt mogelijk ook inkomende e-mailberichten, SMS-berichten en MMS-berichten in sommige toepassingen wissen.
PlayNow™-service U kunt de PlayNow™-service gebruiken om toepassingen, ringtones en achtergronden te downloaden. De PlayNow™-service biedt gratis en betalende downloads aan. De PlayNow™-service is niet in alle landen beschikbaar. Voordat u content downloadt Zorg voor het downloaden dat u een internetverbinding hebt.
Video Unlimited Gebruik de Video Unlimited-service om video's te huren en te kopen die u niet alleen op uw telefoon kunt weergeven, maar ook op uw pc, PlayStation ® Portable (PSP ® ) en PlayStation ® 3. Maak uw keuze uit de nieuwste Hollywood-films, actiefilms, komische films, klassieke films en een reeks andere categorieën.
Overzicht van Video Unlimited-meldingen Wanneer u video's koopt of huurt, kunnen de volgende meldingen worden weergegeven: De video is gedownload Het downloaden is mislukt. U moet bijvoorbeeld controleren of de telefoon is verbonden met een Wi-Fi ® -netwerk en of u over voldoende vrije ruimte beschikt in het interne geheugen.
Music Unlimited Music Unlimited is een abonnementsdienst waarmee u toegang krijgt tot miljoenen liedjes via een 3G- of Wi-Fi®-verbinding en u de mogelijkheid hebt om uw muziek en playlists te synchroniseren vanaf een Windows @ -pc. U kunt uw persoonlijke muziekbibliotheek in de cloud vanaf verschillende apparaten beheren en bewerken.
Alle zaken op orde Kalender De telefoon bevat een agenda waarmee u uw tijdsplanning kunt beheren. Als u een Google™-account hebt, kunt u de telefoonagenda ook synchroniseren met de webagenda. Zie Gegevens op uw telefoon synchroniseren op pagina 69. De kalenderweergave instellen 1 Tik op het Startscherm op , ga naar Kalender en tik hierop.
Een bestaand alarm bewerken 1 Tik op het Startscherm op . 2 Ga naar en tik op Alarm . 3 Tik op het alarm dat u wilt bewerken. 4 Schuif omhoog of omlaag om de tijd aan te passen.
Een alarm in de sluimerstand zetten wanneer het klinkt • Tik op Sluimer - min. . Een alarm uitschakelen wanneer het klinkt • Schuif naar rechts. 67 Dit is een internetversie van deze publicatie.
Scannen met de NeoReader™- applicatie Gebruik uw telefoon als een barcodescanner om meer te weten te komen over de artikelen die u scant. Stel dat u een jas ziet in een advertentie in een tijdschrift en dat u wilt weten waar de dichtstbijzijnde vestiging is van de winkel waar u die jas kunt kopen.
Gegevens op uw telefoon synchroniseren U kunt contacten, e-mail, kalender-events en andere informatie synchroniseren met uw telefoon vanuit meerdere e-mailaccounts, synchronisatieservices en andere typen accounts, afhankelijk van de applicaties die zijn geïnstalleerd op uw telefoon.
Uw zakelijke e-mail, kalender en contacten synchroniseren Open uw zakelijke e-mailberichten, afspraken en contacten rechtstreeks van uw telefoon. Bekijk en beheer deze net zo makkelijk als vanaf een computer. Na de installatie kunt u uw informatie vinden in de applicaties E-mail , Kalender en Contacten .
waarmee u eenvoudiger toegang krijgt tot Facebook vanuit andere applicaties op uw telefoon. Een Facebook™-account instellen op uw telefoon 1 Tik op het Startscherm op .
Een SyncML™-account instellen op de telefoon 1 Tik op het Startscherm op . 2 Ga naar en tik op Instellingen > Accounts/synchronisatie . 3 Zorg ervoor dat het selectievakje Auto-synchronisatie is ingeschakeld, zodat de gegevens automatisch worden gesynchroniseerd met het interval dat u hebt ingesteld.
NFC NFC (Near Field Communication) is een korte-bereik draadloze technologie waarmee u gegevens kunt uitwisselen met andere apparaten, met uw telefoon voor goederen kunt betalen en speciale tags kunt scannen waarmee u meer informatie krijgt over een product of dienst.
Een contact delen met een andere telefoon door middel van NFC 1 Zorg ervoor dat de NFC-functie op uw telefoon en de ontvangende telefoon is ingeschakeld en dat de schermen van beide telefoons actief zijn. 2 Ga naar Startscherm, tik op en vervolgens op om de contacten op uw telefoon te bekijken.
Een foto or video delen met een andere telefoon door middel van NFC 1 Zorg ervoor dat de NFC-functie op uw telefoon en de ontvangende telefoon is ingeschakeld en dat de schermen van beide telefoons actief zijn. 2 Ga naar Startscherm, tik vervolgens op Media > om de foto's en video's op uw telefoon te bekijken.
informatie van één van uw contacten, een URL van een website, of tekst bevatten. Onthoud dat u alleen de tag kunt delen die op dat moment is geselecteerd voor delen. Een label maken 1 Tik op het Startscherm op . 2 Ga naar en tik op Tags > Mijn tag > Nieuwe tag toevoegen .
Verbinding maken met draadloze netwerken U hebt vanaf uw telefoon toegang tot internet met behulp van de Wi-Fi®-technologie. Op deze manier kunt u op internet surfen en goedkoper bellen en gegevens overbrengen. Als uw bedrijf of organisatie over een VPN (Virtual Private Network) beschikt, kunt u verbinding met dit netwerk maken met uw telefoon.
Wi-Fi®-netwerkstatus Wanneer u bent verbonden met een Wi-Fi®-netwerk of wanneer er Wi-Fi®-netwerken beschikbaar zijn in uw omgeving, is het mogelijk de status van deze Wi-Fi®-netwerken te bekijken. U kunt op de telefoon instellen dat u een melding ontvangt wanneer een open Wi-Fi®-netwerk wordt gedetecteerd.
Een statisch IP-adres gebruiken U kunt de telefoon zo instellen dat deze verbinding maakt met een Wi-Fi®-netwerk via een statisch IP-adres. Een statisch IP-adres instellen 1 Tik op het Startscherm op . 2 Ga naar en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken > Wi-Fi-instellingen .
Delen van bestanden instellen met de functie Aangesloten apparaten 1 Uw telefoon verbinden met een Wi-Fi®-netwerk. 2 Tik op het Startscherm op , ga naar Verbonden apparaten en tik hierop. 3 Druk op en tik op Mediaserver . 4 Tik op en bewerk uw telefoonnaam indien gewenst.
Gedeelde mediabestanden afspelen op andere apparaten U kunt de functie Aangesloten apparaten gebruiken om foto's en video's te openen die zijn opgeslagen in het interne geheugen van uw telefoon vanaf andere apparaten.
De gegevensverbinding van uw telefoon delen via een USB-kabel 1 Deactiveer alle USB-kabelverbindingen met uw telefoon. 2 Gebruik de USB-kabel die bij uw telefoon is geleverd om uw telefoon op een computer aan te sluiten. 3 Tik op het Startscherm op . 4 Ga naar en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken > Tethering/mobiele hotspot .
overbrengen van content naar uw telefoon. Als u meer gedetailleerde informatie wilt hebben over het tot stand brengen van een verbinding met uw VPN, neemt u contact op met de netwerkbeheerder van uw bedrijf of organisatie. Een VPN (Virtual Private Network) toevoegen 1 Tik op het Startscherm op .
Webbrowser Gebruik uw webbrowser om webpagina's weer te geven en op de pagina's te navigeren, om pagina's toe te voegen als bladwijzers of om snelkoppelingen te maken vanuit het startscherm. U kunt meerdere browservensters tegelijk openen en de zoomfunctie gebruiken wanneer u op een pagina navigeert.
Naar een webpagina zoeken 1 Tik op het zoek- en adrestekstveld om het toetsenblok te activeren. 2 Voer een zoekwoord of -zin in. 3 Tik op als u de portretweergave gebruikt. Tik op Ga als u de liggende weergave gebruikt. De webbrowser afsluiten • Druk tijdens het surfen op .
Een webpagina als favoriet opslaan 1 Druk wanneer u een webpagina weergeeft op . 2 Tik op Bladwijzers > Toev. . 3 Indien gewenst kunt u de naam en het webadres bewerken. 4 Als u klaar bent, tikt u op OK . Als u een webpagina als favoriet wilt opslaan, kunt u ook op het pictogram rechts van het zoek- en adrestekstveld tikken.
Een afbeelding van een webpagina opslaan 1 Houd op de actieve webpagina de gewenste afbeelding aangeraakt totdat een menu verschijnt. 2 Tik op Afbeelding opslaan . Meerdere vensters In de browser kunnen maximaal acht verschillende vensters tegelijk worden geopend.
Muziek Haal alles uit uw muziekplayer. Beluister en orden muziek, audioboeken en podcasts die u vanaf een computer hebt overgebracht naar het interne geheugen van uw telefoon, of die u hebt aangeschaft en gedownload vanuit online winkels. U kunt de Media Go™-applicatie gebruiken zodat de content eenvoudig beschikbaar is voor de muziekplayer.
Overzicht van muziekplayer 4 3 1 2 8 5 6 9 7 1 Blader door de muziek in het interne geheugen van uw telefoon. 2 Tik op de Oneindig-knop om online verwante informatie en plug-ins in de Android Market™ te vinden.
De huidige afspeelwachtrij bekijken • Tik op de album art en tik vervolgens op als in de muziekplayer een track wordt afgespeeld. De muziekplayer minimaliseren • Wanneer de muziekplayer speelt, drukt u op om naar het vorige scherm te gaan of druk op om naar het Startscherm te gaan.
Overzicht van Mijn muziek 9 4 1 2 6 8 7 3 5 1 Blader door de muziek in het interne geheugen van uw telefoon. 2 Afbeelding van de artiest die op dat moment wordt afgespeeld (indien beschikbaar) 3 Doorzoek alle tracks die op uw telefoon zijn opgeslagen.
Uw muziek bijwerken met de laatste informatie 1 Druk in My music op . 2 Tik op . Uw telefoon zoekt online en downloadt de muziekapplicatie zoekt online en downlaodt de laatst beschikbare album art en trackinformatie voor uw muziek. Door het downloaden van muziekinformatie worden ook SensMe™-kanalen ingeschakeld.
Uw eigen playlists afspelen 1 Tik in de muziekplayer op MIJN MUZIEK . 2 Tik op . 3 Tik onder Playlists op een afspeellijst. 4 Tik op een track om deze af te spelen. Een nummer verwijderen uit een playlist 1 Houd in een playlist de titel van de track aangeraakt die u wilt verwijderen.
Muziek identificeren met TrackID- technologie Gebruik de TrackID™-muziekherkenningsservice om een muziektrack te identificeren die in uw omgeving wordt afgespeeld. Leg een kort stukje van de track vast en binnen enkele seconden ziet u de info over artiest, titel en het album.
Een track aanbevelen op Facebook™ 1 Wanneer de toepassing TrackID™ is geopend, tikt u op een tracktitel. 2 Wacht in het trackinformatieschermscreen totdat het tabblad verschijnt en tik dan op dat tabblad. 3 Log in bij Facebook en beveel de track aan.
FM-radio U kunt bladeren door FM-radiozenders, deze beluisteren en de zenders opslaan als favorieten. U kunt radio beluisteren via een draagbare headset, de hoofdtelefoon of de luidspreker in de telefoon. U moet een draagbare headset of een hoofdtelefoon aansluiten, aangezien deze werken als antenne voor de FM-radio.
Een zender als favoriet opslaan 1 Ga wanneer de radio is geopend naar de zender die u wilt opslaan als favoriet. 2 Tik op en selecteer vervolgens . 3 Voer een naam in voor de zender en druk dan op Opslaan . Een zender als favoriet verwijderen 1 Wanneer de radio is geopend, tikt u op .
Een nummer identificeren op de FM-radio via TrackID™ 1 Tik op terwijl het nummer op de FM-radio van uw telefoon wordt afgespeeld. 2 Er wordt een voortgangsindicator weergegeven terwijl de TrackID™-applicatie het nummer analyseert. Als dit lukt, krijgt u een trackresultaat of een lijst met mogelijke tracks te zien.
Foto's maken en video's opnemen De camera van uw telefoon beschikt over een erg gevoelige Exmor R-sensor, waardoor u scherpe foto's en video's kunt vastleggen, zelfs bij een lage belichting. U kunt reguliere 2D-foto's maken of u kunt 3D-foto's maken in de 3D Sweep Panorama™-modus en de Sweep Multi Angle™-modus.
Een foto maken door het scherm aan te raken 1 Activeer de camera. 2 Als de fotocamera niet is geselecteerd, versleept u naar . 3 Druk op om alle instellingen weer te geven. 4 Tik op Opnamemodus en selecteer Aanraken als het nog niet is geselecteerd. 5 Richt de camera op het onderwerp .
camera bevindt. U kunt ook op een van de kaders tikken om te bepalen op welk gezicht moet worden scherpgesteld. Gezichtsdetectie inschakelen 1 Activeer de camera. 2 Als de fotocamera niet is geselecteerd, versleept u naar . 3 Tik op het pictogram linksboven en selecteer vervolgens Normaal .
Geotagging inschakelen 1 Activeer de camera. 2 Als de fotocamera niet is geselecteerd, versleept u naar . 3 Druk op en tik op Geolabels > Aan . 4 Tik op OK om akkoord te gaan met het inschakelen van GPS en/of draadloze netwerken. 5 Schakel de gewenste opties in onder Mijn locatie .
Gezichts-detectie De camera kan maximaal vijf menselijke gezichten herkennen. De gezichten worden gemarkeerd met kaders op het camerascherm. De camera stelt automatisch scherp op het dichtstbijzijnde gezicht. U kunt ook selecteren op welk gezicht u wilt scherpstellen door erop te tikken op het scherm.
Aan De beeldstabilisator is ingeschakeld. Het opslaan van vastgelegde beelden duurt langer wanneer deze functie is ingeschakeld. Uit Een foto maken waarbij de stabilisator is uitgeschakeld. Deze instelling is alleen beschikbaar in de opnamemodus Normaal en in de opnamemodus Voorcamera .
Hiermee wordt de ISO-gevoeligheid ingesteld op 800. Deze instelling is alleen beschikbaar in de opnamemodus Normaal . Flitser Gebruik de flitser om foto's te maken bij slechte lichtomstandigheden of bij tegenlicht Automatisch De camera bepaalt automatisch of de lichtomstandigheden het gebruik van een flitser vereisen.
Glimlach Er wordt een foto gemaakt wanneer een kleine lach wordt gedetecteerd. Uit Lachdetectiefunctie is uitgeschakeld. Geolabels Foto's labelen met informatie over de locatie waar de foto is gemaakt Aan Wanneer geotagging is ingeschakeld, wordt een benadering van de geografische locatie toegevoegd aan foto's die u maakt.
Kom dichterbij U kunt de cameraschermweergave vullen met het onderwerp door de foto's zo dicht mogelijk bij het onderwerp te maken. Zorg voor afwisseling Probeer verschillende hoeken uit en kom dichter bij het onderwerp. Maak enkele foto's in de staande stand.
Een opgenomen video verwijderen 1 Blader naar de video die u wilt verwijderen. 2 Druk op en tik op . Videocamera-instellingen gebruiken Videocamera-instellingen aanpassen 1 Activeer de camera. 2 Als de videocamera niet is geselecteerd, versleept u naar .
Opnamemodus Selecteer de methode die u gebruikt om foto's te maken. Knop op scherm Neem een foto door de knop op het scherm van de camera te gebruiken. De foto wordt gemaakt zodra u uw vinger van het scherm haalt. Aanraken Kies een specifiek scherpstelgebied door het camerascherm met uw vinger aan te raken.
Lichtwaarde Met deze instelling kunt u de hoeveelheid licht bepalen die u vastlegt. Een hogere waarde duidt een hogere lichthoeveelheid aan. Witbalans Met de instelling voor de witbalans wordt de kleurbalans aangepast op basis van de lichtomstandigheden.
3D-camera Met de 3D-camera kunt breedhoek panoramafoto's maken die meer van de scène vastleggen en diepte toevoegen aan het onderwerp. 3D Sweep Panorama™-foto's kunnen worden afgespeeld op een tv met 3D-ondersteuning.
vergrendelingen instelde en het tijdstip waarop u op de cameraknop drukt om de foto te maken, dan is de foto wellicht niet gelukt. • De camera kan in de volgende gevallen het maken van 3D-foto's annuleren: u pant de camera te snel; u beweegt de camera te snel; u pant de camera in de tegengestelde richting.
Foto's en video's weergeven in de galerij Gebruik Galerij om foto's weer te geven en video's af te spelen die u met uw telefooncamera hebt vastgelegd of om soortgelijke content weer te geven die u hebt gedownload of naar het interne geheugen van uw telefoon hebt gekopieerd.
6 Veeg naar links of rechts op het scherm om meer albums te bekijken Met albums werken U kunt uw foto's en video's opnieuw organiseren binnen albums maar ook content tussen albums verplaatsen.
Werken met batches content in de galerij U kunt verschillende foto's of video's in een album selecteren en in batches aan deze werken, bijvoorbeeld om enkele foto's uit een album naar een vriend(in) te sturen. Werken met foto- of videobatches in Galerij 1 Tik op het Startscherm op .
Een foto als contactafbeelding gebruiken 1 Druk op terwijl u een foto bekijkt in de fotoviewer. 2 Tik in de werkbalk onder aan het scherm op Instellen als > Contactafbeelding . 3 Selecteer het contact dat u aan de foto wilt koppelen. 4 Snijd de foto bij, indien vereist.
Foto's met geotag op een kaart weergeven 1 Druk op wanneer u naar een foto met geotag kijkt. 2 Tik op Meer > Op kaart weergeven . Werken met video's Gebruik de galerij om video's te bekijken die u met de camera hebt gemaakt, hebt gedownload of naar het interne geheugen van uw telefoon hebt gekopieerd.
Foto's weergeven in een 3D-album In 3D Album kunt u alle foto's weergeven en afspelen die u hebt gemaakt met uw 3D- camera. U kunt ook foto's afspelen die u hebt gemaakt met behulp van de Sweep Multi Angle™-modus en deze weergeven vanuit meerdere hoeken.
Draadloze Bluetooth™-technologie Gebruik de Bluetooth™-functie om bestanden te verzenden naar andere Bluetooth™- apparaten of om een verbinding te maken met handsfree accessoires.
Uw telefoon koppelen met een ander Bluetooth™-apparaat 1 Tik op het Startscherm op . 2 Ga naar en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken > Bluetooth- instellingen . 3 Tik op Scannen naar apparaten . De gevonden Bluetooth™-apparaten worden weergegeven onder Bluetooth-apparaten .
Items verzenden via Bluetooth™ 1 Ontvangend apparaat: Zorg ervoor dat op het Bluetooth™-apparaat waarnaar u het item wilt verzenden Bluetooth™ is ingeschakeld en het zich in detecteerbare modus bevindt. 2 Open op uw telefoon de applicatie die het item bevat dat u wilt verzenden en ga naar het item.
Uw telefoon aansluiten op een computer Maak met uw telefoon verbinding met een computer en start het overbrengen van afbeeldingen, muziek en andere bestandstypen. De eenvoudigste manieren om verbinding te maken, is het gebruik van een USB-kabel of van draadloze Bluetooth- technologie.
Uw telefoon draadloos aan een computer koppelen met de mediaoverdrachtmodus 1 Controleer of de mediaoverdrachtmodus is ingeschakeld op de telefoon. Deze modus is standaard ingeschakeld.
PC Companion starten 1 Zorg ervoor dat PC Companion op uw pc is geïnstalleerd. 2 Open de PC Companion-applicatie op de pc en klik vervolgens op Start om één van de functies die u wilt gebruiken, te openen. Media Go™ De Media Go™-computerapplicatie helpt u om uw mediacontent op uw telefoon en computer over te dragen en te beheren.
Met uw telefoon verbinding maken met een tv Verbind uw telefoon met een tv via een HDMI™ (High Definition Multimedia Interface)- kabel en begin content op uw telefoon te bekijken op een groter scherm. Wanneer u uw telefoon op de tv aansluit, wordt de applicatie TV Launcher geopend.
Locatiediensten gebruiken om uw positie te vinden Gebruik uw telefoon om erachter te komen waar u zich bevindt. Er zijn twee methoden: GPS en draadloze netwerken. De draadloze netwerkoptie inschakelen als u alleen uw geschatte locatie nodig hebt en deze snel wilt hebben.
Google Maps™ Houd uw huidige locatie bij, bekijk realtime verkeerssituaties en krijg gedetailleerde instructies naar uw bestemming. Voordat u een reis maakt, kunt u kaarten downloaden en opslaan in het interne geheugen om hoge roamingkosten te vermijden.
Reservekopie van telefooncontent maken en deze herstellen Gebruik de toepassing back-ups maken en herstellen om back-ups van telefooncontent te maken in uw interne geheugen of naar een online opslagaccountopslag.
De telefoon vergrendelen en beveiligen IMEI-nummer Elke telefoon heeft een uniek IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identity). U moet een kopie van dit nummer bewaren. Als uw telefoon wordt gestolen, kan uw netwerkprovider uw EMEI-nummer gebruiken om te voorkomen dat de telefoon toegang krijgt tot het netwerk in uw land.
De blokkering van een vergrendelde SIM-kaart ongedaan maken 1 Wanneer SIM-kaart vergrendeld wordt weergegeven, voert u de PUK-code in en tikt u op OK . 2 Voer een nieuwe PIN-code in en tik op OK . 3 Voer de nieuwe PIN-code opnieuw in en tik op OK . Als u te vaak een onjuiste PUK-code invoert, wordt de SIM-kaart geblokkeerd.
Een wachtwoord voor schermvergrendeling creëren 1 Tik vanuit uw Startscherm op > Instellingen > Locatie en beveiliging > Schermvergrendeling inst. > Wachtwoord . 2 Voer een wachtwoord in. Het wachtwoord moet ten minste één letter bevatten en moet ten minste vier tekens bevatten.
De telefoon bijwerken Werk uw telefoon bij met de meest recente softwareversie om verzekerd te zijn van optimale prestaties en de meest recente verbeteringen.
De toepassing PC Companion downloaden vanaf uw telefoon 1 Sluit de telefoon aan op een computer met een USB-kabel. 2 Volg de instructies op de telefoon wanneer hierom wordt gevraagd, voor het uitvoeren van de installatie van PC Companion op de computer.
Overzicht van telefooninstellingen Leer de instellingen in uw telefoon kennen zodat u ze kunt personaliseren op basis van uw eigen behoeften. Draadloos en netwerken Beheer uw draadloze verbindingen en verbindingsinstellingen. Oproepinstellingen Configureer instellingen, bijvoorbeeld voor het luisteren naar en beheren van uw voicemail.
Overzicht van status- en meldingspictogrammen Statuspictogrammen De volgende statuspictogrammen kunnen op het scherm worden weergegeven: Signaalsterkte Geen signaal Roaming GPRS is beschikbaar EDGE is.
Nieuwe voicemail Een aanstaande kalenderevent Er wordt een nummer afgespeeld De telefoon is met een computer verbonden via een USB-kabel Waarschuwingsbericht Foutbericht Gemist gesprek Lopend gesprek .
Gebruikersondersteuning Via de applicatie voor gebruikersondersteuning krijgt u rechtstreeks toegang tot gebruikersondersteuning op uw telefoon. U kunt bijvoorbeeld een gebruikershandleiding openen met instructies voor het gebruik van uw telefoon.
Problemen oplossen Mijn telefoon werkt niet naar behoren Als u problemen ervaart met de telefoon, kunt u de onderstaande tips controleren voordat u iets anders probeert: • Laad uw telefoon op wanneer de batterij bijna leeg is. • Gebruik de aan-uitknop om uw telefoon opnieuw op te starten.
De telefoon resetten Om permanente beschadiging van de telefoon te vermijden, mag de telefoon tijdens een resetprocedure niet opnieuw worden opgestart. 1 Tik op het Startscherm op . 2 Ga naar en tik op Instellingen > Privacy . 3 Tik op Fabrieksinstellingen terug .
SIM-kaart is vergrendeld met PUK U hebt de PUK-code (Personal Unblocking Key) 10 keer op rij onjuist ingevoerd. Neem contact op met de serviceprovider.
Uw telefoon recyclen Heb u nog een oude telefoon liggen? Waarom recyclet u deze niet? Zo helpt u ons de materialen en onderdelen te hergebruiken; bovendien beschermt u het milieu! Lees meer over de recyclingopties in uw regio op www.sonymobile.com . 141 Dit is een internetversie van deze publicatie.
Juridische gegevens Sony LT26i Deze gebruikershandleiding is gepubliceerd door Sony Mobile Communications AB of de lokale vestiging ervan, zonder enige garantie.
Index 3D-camera overzicht ........................................................ 111 scherm ...........................................................111 3D-foto's ............................................................... 118 afspelen ..
zender selecteren ............................................ 96 formaat wijzigen foto's ............................................................. 116 foto's ............................................................. 115, 116 als achtergrond gebruiken .
playlists maken ................................................ 92 SensMe™-kanalen .......................................... 92 surround sound ............................................... 89 tracks verwijderen ..................................
USB-verbinding ..................................................... 122 uw telefoon recyclen ............................................. 141 V vaste belservice ....................................................... 39 Vegen om te schrijven .......
Een belangrijk punt na aankoop van elk apparaat Sony Xperia SP (of zelfs voordat je het koopt) is om de handleiding te lezen. Dit moeten wij doen vanwege een paar simpele redenen:
Als u nog geen Sony Xperia SP heb gekocht dan nu is een goed moment om kennis te maken met de basisgegevens van het product. Eerst kijk dan naar de eerste pagina\'s van de handleiding, die je hierboven vindt. Je moet daar de belangrijkste technische gegevens Sony Xperia SP vinden. Op dit manier kan je controleren of het apparaat aan jouw behoeften voldoet. Op de volgende pagina's van de handleiding Sony Xperia SP leer je over alle kenmerken van het product en krijg je informatie over de werking. De informatie die je over Sony Xperia SP krijgt, zal je zeker helpen om een besluit over de aankoop te nemen.
In een situatie waarin je al een beziter van Sony Xperia SP bent, maar toch heb je de instructies niet gelezen, moet je het doen voor de hierboven beschreven redenen. Je zult dan weten of je goed de alle beschikbare functies heb gebruikt, en of je fouten heb gemaakt die het leven van de Sony Xperia SP kunnen verkorten.
Maar de belangrijkste taak van de handleiding is om de gebruiker bij het oplossen van problemen te helpen met Sony Xperia SP . Bijna altijd, zal je daar het vinden Troubleshooting met de meest voorkomende storingen en defecten #MANUAl# samen met de instructies over hun opplosinge. Zelfs als je zelf niet kan om het probleem op te lossen, zal de instructie je de weg wijzen naar verdere andere procedure, bijv. door contact met de klantenservice of het dichtstbijzijnde servicecentrum.